Als je dat wilt, kun je hier een bericht schrijven
Bericht schrijven >

« vorige 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 volgende »

 

Eerder zijn we een keer bij Jack Borninkhof langs geweest om kennis te maken en om over ons ontwerp te praten. Afgelopen zaterdag was het zover en hebben onze trouwringen gemaakt.
We hebben eerst een proefring gemaakt van koper, waarbij we het ontwerp konden uitproberen en vaststellen. Daarna hebben wij samen met Jack onze ringen gemaakt, waarbij hij ons zoveel mogelijk zelf liet doen. Het was erg leuk om te doen en ook leerzaam.

Johan en Gera - 02-11-2015 - 18:15

 

Ik kreeg een bon voor een dagje zilversmeden cadeau voor mijn verjaardag. We werden in het atelier (op een prachtige locatie) gastvrij ontvangen met koffie en gebak, en we bespraken onze ideeŽn. Jack dacht met ons mee en gaf professioneel advies. Binnen de kortste keren hadden we een ontwerp klaar en gingen we aan de slag met vijlen, hamers, soldeerbouten en schuurstokjes. ĎEven uitgloeien!í De begeleiding was top en met hulp van Jack kwam het eindresultaat in zicht, een prachtige ring en armband waar we heel blij mee zijn! Tussendoor werden we voorzien van hapjes en drankjes en tussendoor een heerlijke lunch. Al met al een hele leuke en productieve dag!

Daan en Linda - 28-09-2015 - 12:20

 

Ik heb twee dagen edelsmeden cadeau gekregen voor mijn 16e verjaardag.
De eerste dag heb ik een ring gemaakt en de tweede dag een hanger. Ik heb zelf het zilver voor mijn ring gegoten en de sieraden bewerkt. Jack heeft me de technieken uitgelegd en laten zien. Ik vond het edelsmeden erg leuk om te doen.

Thomas - 31-08-2015 - 20:20

Ik heb geen ervaring met edelsmeden.Toen ik van een vriendin een workshop edelsmeden cadeau kreeg bij Jack vond ik dat spannend. Op zijn website zag ik allemaal fantastiche sieraden staan die mensen hadden gemaakt onder zijn begeleiding. Ik kon me niet voorstellen dat ik dat ook zou kunnen.

De dag was fantastisch, de sfeer was relaxt, de begeleiding van Jack inspirerend en deskundig, en de lunch heerlijk. Tot mijn verbazing kreeg mijn ring gedurende de dag steeds meer vorm en zag er veel beter uit dan ik had durven hopen,.

Ik vind het heel bijzonder dat ik nu een ring heb die uniek is en die ik zelf gemaakt heb. Dank je wel Jack!

Marloes Bouwmeester, Deventer

Marloes Bouwmeester - 31-08-2015 - 11:16

Zaterdag 11 mei 2015.
Eindelijk is het dan zover.Vandaag ga ik met 3 oud collega's een sieraad maken.Ik kreeg het als afscheidscadeau bij mijn vertrek en
Franciska,Rita en Carin gaan met met mee edelsmeden.Om 09:15 zijn we bij Jack Borninkhof in Zutphen.
In zijn mooie atelier aan de uiterwaarden in Zutphen worden we hartelijk welkom geheten.Jack vindt het fijn dat we allemaal al een ontwerp hebben zodat we snel kunnen beginnen.Met de hulp van Jack maken we onze ontwerpen van kunststof.Na veel zagen en vijlen en een lekkere koffie met koek zijn we rond half twaalf toe aan het gieten van de eerste ring.Een spannend proces, waarbij we ademloos toekijken hoe de kokend hete vloeibare zilvermassa in de mal wordt gegoten.De spanning stijgt wanneer de mal open wordt gemaakt en de ruwe versie van de ring tevoorschijn komt.Nu komt het echte werk,vijlen en heel veel schuren, steeds weer opnieuw.Alle ontsierende plekjes moeten weg onder het toeziend oog van onze strenge "meester" Jack.En terecht. Wanneer het zilver zijn glans steeds meer laat zien worden we steeds enthousiaster.We worden rond 12:30 uur buiten verwacht voor een heerlijke lunch.Heel veel complimenten aan het adres van de vrouw van Jack en zijn dochter.We weten niet wat we zien. Geweldige salades met alles er op en er aan,eigengemaakte soep, stokbroden, zalm,tomaten, komkommer, een verse vruchtensalade in een glas etc etc. Echt super.Na deze heerlijke en gezellige onderbreking moeten we weer aan de slag.Er wordt naar hartelust weer gevijld en geschuurd.Wanneer de eerste ring wordt goedgekeurd om gepolijst te worden zijn we natuurlijk weer heel nieuwsgierig hoe dat er uit gaat zien.Dat is natuurlijk top.Wat een echt prachtig glanzend resultaat.Op de ring die ik heb gemaakt ben ik supertrots.Jack heeft me goed geholpen en de echte te moeilijke dingen, zoals het aanbrengen van een "tekst" op mijn boekenring heeft hij dan ook voor zijn rekening genomen, evenals het infrezen van de pagina's. De andere ringen zijn ook stuk voor stuk juweeltjes geworden.Om 17:15 gaan we, uitgezwaaid door de familie Borninkhof ,naar huis.Een aandenken met een hoog zilvergehalte rijker.

Jack heel hartelijk dank voor deze onvergetelijke dag.


Marie-Anne Leisink - 12-07-2015 - 22:36


Bericht schrijven >

« vorige 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 volgende »