workshop 1 dag : het vriendinnenuitje

Workshop 1 dag, max 5 personen per workshop, minimaal 2 personen
Lestijd: 09.30 tot 16.00 uur op zaterdag 
Inclusief koffie,  thee en fris
Lunch: uitgebreide lunch. Graag vooraf aangeven of er aandachtspunten zijn zoals vegetarisch, lust-niet etc.

Deze workshop is vooral bedoeld om te doen met een aantal personen tegelijk. Je doet de workshop met je eigen groepje. Er zijn geen onbekenden aanwezig die tegelijk ook in het atelier met een workshop bezig zijn.


Zelf een zilveren ring of hanger ontwerpen en maken   
Je maakt zelf een ontwerp van een ring of hanger. Dat doe je eerst op papier, daarna maak je het model in was.  Een ring kan best fors zijn, maar bij een hanger moet je wel rekening houden met het gewicht, dus deze kan beter niet al te groot worden. Kijk voor voorbeeldringen en hangers naar de foto's hieronder en naar de foto's van de workshop in actie in de fotogalerij. Daar zie je leuke voorbeelden! (Kijk in de foto’s naar ‘gietwerk’ of ‘gietringen’)
  
Als het wasmodel klaar is, wordt daarvan een afgietsel in zilver gemaakt. Je krijgt vanuit het atelier 15 gram zilver voor jouw sieraad,. We gaan het zilver smelten en gieten.
Heb je meer zilver nodig voor jouw ring, dan kun je wat extra bijkopen (zie prijzen).
Dit ruwe model wordt daarna door jou zelf afgewerkt. Dat betekent dat je gaat vijlen, schuren en polijsten. Hieronder staan wat foto's van gietringen die hier gemaakt zijn.
Je maakt kennis met het ambacht van de edelsmid!

Je gaat uiteindelijk naar huis met  een prachtig glimmend door jou zelf ontworpen en gemaakt zilveren sieraad. Het is verstandig om voor deze workshop een leesbril mee te nemen als je die normaal gesproken ook nodig hebt. 
Als je meer wilt weten over hoe het precies in zijn werk gaat en wat je precies gaat maken bel me dan even op telefoonnummer 0621702722.
 
Let op:
In deze workshop gaan we niet met edelstenen werken en er wordt niet gesoldeerd. Wil je wèl iets met een edelsteen doen of ook graag solderen, dan kun je beter een andere workshop kiezen. Kijk daarvoor op de andere subpagina's.
 

Prijzen:
€ 97,00 p/p inclusief 15 gram zilver voor één ring of hanger (inclusief btw).
 
kosten extra benodigd zilver: € 3,00 per gram incl.btw.

Afbeelding invoegenAfbeelding invoegenAfbeelding invoegen Afbeelding invoegenAfbeelding invoegenAfbeelding invoegen