Zelf trouwringen/relatieringen

Workshop trouwringen maken: 1 of meer dagen
tijd:  09.30 tot 16.00, op welke dag(en) doen we in overleg 
Inclusief koffie, thee, fris
Lunch: uitgebreide lunch. Graag vooraf aangeven of er aandachtspunten zijn zoals vegetarisch, lust-niet etc. 

Maak zelf je trouwringen
Je kunt natuurlijk je trouwringen bij de juwelier kopen. Dat is makkelijk en het is zo geregeld. Maar wat maakt een trouwring nu eigenlijk zo bijzonder? 
Een trouwring staat symbool voor de wederzijdse liefde tussen jou en je partner. Als het goed is, is het een sieraad dat je nog heel lang zult dragen en dat de bijzondere band tussen jullie symboliseert. Dat is nogal wat. En hoe mooi is het dan dat jouw geliefde de trouwring die je draagt dan ook nog eens zelf -speciaal voor jou- gemaakt heeft?

Veel mensen weten niet dat het mogelijk is om zelf trouwringen te maken. Dat kan bij de edelsmid die daarvoor openstaat. 
Ik vind het erg leuk om mensen die dit willen, hier in het atelier te begeleiden bij het maken van hun eigen trouwringen.
 
Als je het aandurft kun je actief betrokken zijn bij het ontwerpen van je ring. Daarbij hoeft het niet zo te zijn dat de ringen identiek zijn. Wanneer je daarvoor kiest kunnen de trouwringen heel verschillend zijn, misschien met wat overlappende elementen. Daar ben je natuurlijk vrij in.

Hoe gaat het in zijn werk?
Wanneer je ge├»nteresseerd bent, maken we een afspraak in het atelier. We bespreken dan de idee├źn en de mogelijkheden die er zijn. 
Je kunt dan ook meteen een kijkje nemen in het atelier, zodat je weet waar het allemaal gebeurt.

Als je besluit hiervoor te gaan, spreken we een datum af. Dat is vaak in het weekend vanwege werktijden, maar dat hoeft niet per sé. 
Het maken van de ringen gieten we in de vorm van een workshop, meestal, en bij voorkeur, voor 2 dagen. 
Als het ontwerp zo eenvoudig is dat dat in één dag te doen is kiezen we daarvoor. Wanneer we toch tijd te kort komen moeten we een extra dag(deel) plannen. Dit extra dag(deel) moet je dan uiteraard dan bij de kosten optellen.
 
Er wordt in een ontspannen sfeer en met lekker eten en drinken gewerkt.  De workshop is privé; er zijn geen anderen in het atelier aanwezig die op datzelfde moment ook met een workshop bezig zijn. 
Het is de bedoeling dat jullie het meeste werk zelf doen. In feite krijg je ook een beetje les in het edelsmeden. Ik leg uit hoe het werkt om de (onderdelen van) de ringen te maken, doe dingen voor, en assisteer waar nodig. Onder begeleiding soldeer je zelf met de brander de onderdelen aan elkaar. Daarnaast zul je zagen, vijlen,  schuren en uiteindelijk polijsten. Dit proces moet natuurlijk niet onder tijdsdruk staan. Ik probeer vooraf in te schatten of we het in 1 dag kunnen redden of niet.
Overigens is het het leukst wanneer de vrouw de ring voor haar man maakt, en de man de ring voor zijn aanstaande vrouw.

We kunnen trouwringen maken van zilver of goud (geel/rosé/wit) of combinaties daarvan, maar ook combinaties met messing en koper zijn natuurlijk mogelijk.
De materiaalprijs van een set trouwringen is afhankelijk van de actuele goud- en zilverprijzen. 
Om toch een indicatie te geven: de materiaalprijs voor een set bescheiden, gouden trouwringen ligt ongeveer rond de € 700,00 en voor zilver rond de € 150,00 (2020). Meer 'extravagante' ontwerpen kunnen meer materiaal vragen, en uiteraard heeft dat invloed op de prijs. Eventuele sierstenen hebben natuurlijk ook een prijskaartje. 
De kostprijs van edelmetaal verandert nogal eens, dus het moment van de workshop is bepalend voor de uiteindelijke materiaalprijs.

Prijs:

€ 175,00 per persoon/per dag. Dit is inclusief vooroverleg.
materiaalkosten worden apart afgerekend


 
 Afbeelding invoegen
                                                 
 Trouwringen gemaakt door Anita en Arie 
 

Trouwringen gemaakt door Nadia en Maurits
                              

Trouwringen gemaakt door Marieke en Bart