10 dagen edelsmeden

 
Voor wie is deze cursus bedoeld 

Een ééndaagse workshop (vriendinnenuitje) kan te kort of eenvoudig zijn om echt iets moois te maken dat bij je past en kan daardoor een onbevredigd gevoel geven. Een uitgebreide workshop gaat misschien boven je budget.... en toch wil je graag een keer iets moois maken; voor jezelf of voor een ander.
Een cursus van 30 dagen kan gevoelsmatig te lang of te duur zijn.... 

Als je je desondanks toch wilt oriĆ«nteren op het edelsmeden en tegelijk een mooi sieraad wilt maken, kun je overwegen een 
10-daagse korte cursus te doen. 
De bedoeling van deze korte cursus is dat een aantal lessen wordt besteed aan basistechnieken zoals zagen, vijlen, schuren en polijsten. Na deze eerste lessen kun je aan een eigen sieraad werken zodat je na les 10 zelf iets moois hebt gemaakt dat je mee naar huis kunt nemen. (Of je bij les 10 helemaal klaar bent kan niet voor 100% gegarandeerd worden, maar we streven er wel naar!) .
Eigenlijk combineert deze 10-daagse cursus een aantal geleerde basistechnieken met een workshop! Zo ervaar je dus heel goed of het edelsmeden iets voor jou is om mee verder te gaan, of je laat het hierbij en houdt er een leuk zelfgemaakt sieraad en mooie herinnering aan over. 

Uiteraard kunnen we niet heel diep op de materie ingaan omdat daarvoor de tijd te kort is, maar we bespreken wel in het kort de technieken die we gebruiken zodat duidelijk wordt waar je mee bezig bent. De aanpak van de korte cursus is, net als in de uitgebreide cursus, wel serieus. 
Je krijgt wat zilver vanuit het atelier (max. 20 gram), en je kunt altijd bijkopen. 

Als je je opgeeft voor deze 10-dagen edelsmeden betaal je de prijs van de reguliere cursus a € 33,00 (ochtend) of € 27,50 (avond) per les en een éénmalige bijdrage van € 100,00 voor te leveren oefenmaterialen en gebruik/onderhoud van gereedschap en andere zaken. Zie voor meer info daarover verderop in deze pagina.
Als er een plek vrij is kun je direct instromen.
Als je besluit om daarna nog meer lessen te volgen betaal je daarna -naast de leskosten- nog eens een extra bijdrage van € 80,00.

wanneer: 
  • maandagochtend     9.30 tot 12.30 uur   (3 uur)
  • dinsdagavond        18.30 tot 21.00 uur   (2,5 uur)
  • woensdagochtend    9.30 tot 12.30 uur   (3 uur)
  • donderdagavond    18.30 tot 21.00 uur   (2,5 uur)

Leskosten
Er is een verschil in de kosten van de ochtendcursus en de avondcursus. De avondcursus duurt een half uur korter dan de ochtendcursus.  

€ 33,00 per ochtend (3 uur)     De kosten per 10 lessen zijn dus € 330,00 plus een eenmalige bijdrage van € 100,00 (zie hieronder)
€ 27,50 per avond    (2,5 uur)  De kosten per 10 lessen zijn dus € 275,00 plus een eenmalige bijdrage van € 100,00 (zie hieronder)

Eenmalige bijdrage

Aan de 10 daagse cursus is een eenmalige bijdrage verbonden van € 100,00* voor de aanschaf van materialen, gereedschappen, en als bijdrage in energiekosten, kosten van koffie/thee/koekjes, produceren van lesmateriaal.

* Wanneer je na deze serie van 10 lessen graag door wilt gaan met nog een serie van 10 lessen betaal je een extra eenmalige bijdrage van € 80,00.
 
Betaling
Bij voorkeur per 10 lessen, of -in overleg- in een andere frequentie.